Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

F.I.N.A.L.L.Y.

inredningPosted by gronarum.com 04 Apr, 2011 13:55:18

Jamen det var väl en bra början på veckan? -4 kg på vågen och en helt urblåst mage. Sen att 60% av familjen legat däckad, det är sånt man får ta!?

Nä, hörrni- allvarligt talat. Jag har inte mått så här dåligt på år och dar. Maken säger detsamma. Vi skickar gemensamma hat-tankar till hans kollega som hade den dåliga smaken att gå till jobbet fast han var sjuk och smitta oss alla. För det ÄR inte roligt att vara så svag att man inte ens kan lyfta ett glas vatten och samtidigt behöva ta hand om en pigg bebis som väger 13 motsträviga kilon.

Ett litet ljus i mörkret är att jag äntligen har fått tummen ur och har bokat arkitekthjälp! Syrrans arkitektbyrås grannar blir det som får äran att rita om vår eminenta lilla stuga. Hurra! Nu slipper jag sitta sena kvällar och "försöka" så gott jag kan. Man blir ju nästan tårögd...

Bilden nedan får illustrera det kommande sovrummet till barnen. Fräscht med vitt och rött.

Källa: Sköna Hem

Glad i själen...

inredningPosted by gronarum.com 07 Feb, 2011 08:34:34
Blir man ju av dessa bilder. Gudrun Sjöden när hon är som bäst!

Snurrigt värre...

inredningPosted by gronarum.com 24 Nov, 2010 11:48:50

Det börjar bli dags att göra den stora omsnurren hemma. Sonen skall få arbetsrummet, äldsta dottern skall få sonens gamla rum, lilltjejen skall få storesyrrans och till slut - arbetsrummet skall flyttas ner i källaren. Hänger ni med? Men det låter omständigare än vad det är. Lösningen stavas LOGISTIK. Något som jag är rätt bra på. Något som det däremot är värre med är inspiration till killrum i ålderskategorin 9 år. Ni vet, den där åldern då man inte är ett litet barn och inte heller en tuff tonåring. Sonen har givit sitt tillstånd till följande inköp:

* gul (!) fondvägg. Ja, vaddå? Först hade jag tänkt måla hela rummet gult men efter diskussion med sonen blir det bara en vägg. För inspiration: se nedan!
* Messi-plansch (ej mitt önskemål men då denna Italienare är sonens fotbollsgud så blir det inget annat.)
* data på rummet.
* coola kuddar
* G A R D I N E R (!!) Se bild. Sonen tycker inte om fönster. Han är mörkrädd och tror att diverse olika tjuvar skall komma in hos oss genom alla fönster. Därför vill han ha gardiner som man kan dra för. Har hittat fint bomullstyg på IKEA med svartgrå text på. Coolt nog för en 9-åring. Återkommer med bilder!

Har ni mer inspiration än vad jag har- hojta till! Grabbar i den här åldern är svåra att fixa till tycker jag... (och rummet är litet dessutom...)

(Bilder från: Nordsjö, Tipsy Tessie, Martha Stewart, Hus & Hem, IKEA)

Råsa drömmar

inredningPosted by gronarum.com 03 Sep, 2010 14:11:39

Jag gillar råsa. Verkligen. Det kan man se hemma hos mig. Mera rååååsa tack!

Ny favvolänk...

inredningPosted by gronarum.com 16 May, 2010 10:47:23
Skall följa den här tjejen ett tag. Istället för HEMNET. Inspirationen duggar tätt...
Ett nyårslöfte skall också infrias i år. Jag skall lära mig virka. Då vill jag göra en söt mormorsfilt till Agnes. Vi får väl se hur det projektet utfaller...

Bilder: Helt enkelt hos migBra ideér från Marimekko

inredningPosted by gronarum.com 11 Mar, 2010 12:44:54

Såg den här bilden från Marimekko hos en av mina bloggfavoriter "Room and Serve" som just nu har sjukt mycket bra inredningstips för mig som är intresserad av att fixa hemma. Bilden ovan har liksom allt! Färger, härliga tyger, kul hyllor (Ikea?)och en tuff inredningsdetalj med alla olika färgprover. Tavlorna på bilden är tydligen inte alls tavlor utan kökshanddukar som blivit fastnitade på en canvasduk. Kul idé!

Lägger den här bilden på lager i min minnesbank när det börjar bli dags att göra om och flytta Matildas rum.

Kunde ha varit jag...

inredningPosted by gronarum.com 25 Feb, 2010 09:27:45

Såg att Sköna Hem gjorde reklam för Wendinskans nya kuddkollektion. Söta och tuffa egenbroderade och sydda kuddar med helt individuella mönster. I like!

Det slår mig dock att det ständigt poppar upp liknande kreativa damer som startar ett eget företag, slår igenom, pressen får nys om det, de expanderar osv osv.

Tänker att det kunde ha varit jag. Tänker att jag kommer att ha gott om tid på mig att fundera på liknande saker när jag är mammledig. Tänker att jag inte skall tänka så mycket, utan göra istället.

Färdigtänkt.

Min egen stil

inredningPosted by gronarum.com 05 Feb, 2010 00:43:21

Det stundar nya tider hemma i villan. Det skall rensas. Allt som inte gillas skall UT. Det är nämligen på tiden. Visst brukar man vilja boa när en ny familjemedlem är i antågande, men jag- jag vill bara rensa. Bort med skiten. Vill inte se det längre. Nya tider stundar. Fräscha tider! En granne sa till mig idag att det skall bli vår om 6 veckor. Fan trot. Inlandsisen utanför fönstret visar annorlunda. Vi får väl se..

Idag höll jag f.ö på att drunkna i en snödriva. Hundkräket drog efter en hare och jag glömde för en sekund att jag numera är lika vig som ett kylskåp och har en matchvikt som en sumobrottare. Man kan säga att jag sjönk som en sten i snön. Synd bara att jag har så långa ben så att det FAN var helt omöjligt att ta sig upp. Men jag vigade loss ordenligt med hjälp av en rosbuska (taggig) och någon slags stödpinne. Fick snö på ställen som jag inte trodde var möjliga. I hörselgången, i svanken och ända ut till tårna. Man kan nu säga att hunden är TILL SALU! Eller hyres ut för en billig penning. Jag kan till och med betala för att bli av med eländet. Intresserade?

Med tanke på de gymnastiska övningarna jag gjorde idag var det kanske inte så konstigt att läkaren sjukskrev mig till 50%. Glädje! Min rygg tackar dig! Men det skall godkännas av försäkringskassan först. Så jag ropar inte hej ännu. Men OM, jag säger OM, någon från försäkringskassan vill bråka med mig så tycker jag genuint synd om den personen. För jag är inte att leka med just nu.

Annars är jag ju ljuv som en liten älva. Det kan vem som helst intyga. Kanske inte maken, barnen och de i den närmaste kretsen men alla andra. De som inte känner mig. De kan intyga det. Annars stryper jag dem.

Bild: Tulpanguiden

Next »