Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Fin/ful?

trädgårdPosted by gronarum.com 18 Jun, 2011 22:14:35

Skulle kunna tänka mig en liknande på landet. Tyckte den var lite söt. Vad tycker ni?

(Bild: okänd källa)

Regn är bra för uttorkade själar!

trädgårdPosted by gronarum.com 13 May, 2011 13:33:19Samt mina nyplanteringar såklart. Det skall visst regna i en vecka om man tror Smhi. Låter ju sådär, tycker jag. I helgen skall jag och sonen till Åland för fotbollsturnering. Det skall bli skönt att vara själv med honom och få sova en hel natt utan störningsmoment! Lovely.

Ha en underbar helg alla!!! Och lyssna på Muse om ni inte redan gör det.

Bild: lånad från Weronica, en mammas dag

För mycket av det gröna?

trädgårdPosted by gronarum.com 28 Mar, 2011 08:52:42

Som vanligt när man försår så tänker man stort och grandiost. Man ser svepande böljande fält av blommor och grönt. Ambitionerna är stora och the sky is the limit. Vackra softade trädgårdsporrbilder fastnar på näthinnan. Ungefär.

Jag tänkte väldigt mycket så de första fem åren i huset. Nu vet jag lite bättre. För de små späda blommorna som kommer upp skall ju sedan skolas om. Vilket innebär en ny kruka åt varje grön växt. Varje.

Det blir många krukor vill jag lova.

Typ 500 stycken i mitt fall. Fröken "jag gör allt i 190 knyck".

Ett besök på trädgårdsmässan och sen så har jag glömt hur det är.

Så är det någon som har 480 plastkrukor över så får ni gärna hojta till!

(Här ser ni några små skönheter som jag fastnade för. Ovan en slags vallmo man skall så på friland ocn nedan en purpurvinda "Shiva" som skall klättra i mina spaljeer.)

Trädgårdsmässan 2011

trädgårdPosted by gronarum.com 26 Mar, 2011 20:09:17

En intressant och riktigt trevlig mässdag idag. Trädgårdsmässan har blivit något som jag bara inte kan missa. Ljuvligt utslagna tulpaner, intressanta föreläsningar och fröer, växter, inredning och trädgårdsrelaterade produkter en masse. Kom som vanligt hem med flera fröer, lite pelargonsticklingar och några små påskgrejer. Ja just det...och en vacker pensépelargon.

Nedan ser ni några av mina nya pelargonsticklingar! Vad de heter? Överst ser ni Appelblossom Rosebud Tulpan, mitten Sancho Panza, längst ner Appelblossom Rosebud. Finfina va?

Tack för urmysigt sällskap också Tiina!!

Årets fröer.

trädgårdPosted by gronarum.com 22 Mar, 2011 17:20:32

(och då har jag inte ens varit på mässan än...)

Buskkrasse
Slingerkrasse
Prydnadspumpa
Luktärt
Rosenskära (vit)
Basilika
Atlasblomma
Solros (buskvariant)

Ah.....

trädgårdPosted by gronarum.com 21 Mar, 2011 22:14:59

Måste börja ta tag i det här med min trädgårdsiver. Det rycker i fingrarna skall jag säga er... har suttit hela dagen och surfat på trädgårdssidor. Velat beställa hem ALLT som finns. Gick till och med hem till finfamiljen i området (som lever lyxliv på ärvda pengar) och bad att få några sticklingar från deras fem miljoner svinfina pelargoner som bara står helt ensamma i deras uterum. Det verkar lovande!

Dagen slutade med att jag lämnade familjen åt sitt öde, stegade iväg till bibblan och satt mol allena och plöjde trädgårdstidningar halva kvällen. Kvalitetstid om något. Kom sedan hem med en duktig bunt skumma engelska trädgårdsböcker. Lovely.

Bättre än all porr i världen-det lovar jag.

En rabatt om året har det blivit hittills. Skall bli spännande att se hur det blir i år.

Trädgårdslust!

trädgårdPosted by gronarum.com 15 Mar, 2011 09:25:23

I dag slog den till. Det bara började pirra och sjuda i bröstet. Ögonen sökte sig till kala grenar och snövitt landskap. Men ändå. Det kommer en vår! Trädgårdslust!

I Thailand har maken och jag pratat mycket om att ha ett gemensamt projekt. Och då menar jag inte tvätt, barn, städning, landet, tillbyggnader, hunden eller något annat utan ett gemensamt lustfyllt arbetsprojekt. Som kan få rulla på vid sidan av det ordinarie arbetet. Som genererar en del pengar så att man klarar sig men framförallt ger den där LUSTEN som bara pirrar i en när man gör något man verkligen intresserar sig för.

För mig ligger det nära till hand att börja spinna igång på det här med trädgård. För det finns ingenting i världen som gör mig så rofylld som hårt trädgårdsarbete. Så är det bara. Ja, det skall vara en varm hästmule då kanske?

Vore kanske inte så dumt att försöka satsa lite mer på det då? Eller hur? Livet är kort, relativt sett och det vore ju attans om man inte förverkligade några av sina drömmar? Sen vore det ju himla kul att ha någon med sig på färden. Maken är mitt förstahandsalternativ, men jag tror inte han kommer att släppa sitt heltidsjobb, bara så där. Och det vill ju inte jag heller. Inte till en början iallafall.

För mig är kodorden: Växter, Jord, Gräva, Skapa, Sy, Baka, Färger, Utomhus, Dofter, sinnesro, lugn, himmel.

Vad drömmer ni om?

(Bilder: Vouge magazine;Stellas garden, Hasselforsgarden och privat)

(Och JA, jag ska skriva om Thailand också. Men inte nu. Sen.)

Varför inte..?

trädgårdPosted by gronarum.com 03 Sep, 2010 14:04:57

Annorlunda och kul inspirationsbild med vad man kan göra med sina plattor.

Next »