Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Hört, del 1

barnkulPosted by gronarum.com 27 Apr, 2011 22:30:36

Står i kassan till Kappahl. Skall byta en felköpt tunika. Lyssnar intresserat på följande samtal mellan två tonårstjejer, typ 16 år gamla. Typ.

- Asså. Min morsa är så jävla pinsam.

- Vaddåra?

- Men asså. När hon typ har sex med sin nya snubbe. Då hör jag dem. Typ.

- Men guuuud vad pinsam!

- Amen visst äre.

Tystnad.

- Jamen vad säger hon då?

Vänninnan tittar på sin kompis. En lååååång blick.

- Eru cp?

- Vaddå?

- Det är klart hon inte säger nått.

-Nähä?

- Ahh.....

- Ammeh, guuuud vikket jälla i-lands problem!

(Är det fler än jag som kissar i brallan av ovanstående?)

Tygtips!

barnkulPosted by gronarum.com 30 Mar, 2010 09:06:11

Fick tips från syrran om retrotyger. I ny fräsch tappning från Stoff och Stil. Katalogen ser du här! Och visst finns det mycket att hitta, som ni ser ovan så är det en djungel. Synd bara att man ibland måste köpa så himla mycket. Ibland vill man bara ha en liten remsa, en liten snutt, som dekoration. Då vill man inte köpa en hel meter.

Kanske finns det någon därute som skulle vara intresserad av att byta tyger med mig? En liten påse blandbitar mot en annan? Jag har HUR MYCKET SOM HELST! Det är bara hojta till vilket material och färgval som önskas så byter vi rakt av. Oj, vad kul det skulle vara!

Skriv en rad i kommentarsfältet så byter vi adresser och sen påsar! Tjollahopp!

Gungbräda på en dag!

barnkulPosted by gronarum.com 18 Apr, 2009 23:34:19


Nästa helgs projekt! Barnen skall få en vettig gungbräda! Alla spillbitar vi har liggande ovanpå garaget skall nu komma till användning! Däcket kanske jag kan få från vår lokala däckbytare "Däckverkstaden"?! Jag får slå på stora charmen...

Lekstuga de luxe

barnkulPosted by gronarum.com 05 Apr, 2009 09:55:52


Ja, det finns lekstugor och så finns det lekstugor. När jag frågade min dotter vad hon önskade sig i födelsedagspresent så kom detta oväntade svar: en lekstuga, mamma. Jaha, det är 2 veckor till hennes födelsedag och jag tycker att det är urtaskigt av denna snart 4-åriga madam att ha en sådan dålig framförhållning. Ja, barnen av idag de kan verkligen inte planera och inte lever de i verkligheten heller. Suck. Men jag har en liten baktanke med det finfina utrymmet bakom garaget hemma. Kanske det kan få bli ett fint lekrum? Jag får prata med maken och återkomma om detaljerna. Men det blir inte klart om 2 veckor det kan jag säga. Tröstar mig med att dottern inte är läskunnig än och säkerligen hinner ändra sig sisådär 18 gånger. Eller så får man väl köpa henne en fet Bratzdocka. Med smink och hela konkarongen. Då glöms nog lekstugan bort...

Bilder från den underbara bloggen: Vita Villa Vila

Påskpyssel i år

barnkulPosted by gronarum.com 02 Apr, 2009 23:35:02


I år tänkte jag inte påskpyssla alls. Vill hålla det enkelt och rent hemma. Men, ack- de två barnen tänkte annorlunda. Nu skall ris, kycklingar- ja- ALLT mamma allt! - in i huset. För det blir ju så fint och festligt, tycker barnen. Och det kan jag ju köpa. De bor ju liksom hos oss också. Och om jag nu skall göra något så gör jag ju det ordentligt. Alltså-bevare! För ni visste väl att min andra bil är ett kvastskaft?

Bild ovan: Privat.
Påskkycklingarna samt bild från Panduro

Måla ny fond i barnens rum?

barnkulPosted by gronarum.com 02 Apr, 2009 09:42:39

I vårt hus är det sneda trätak som gäller! Åtminstone i sovrummen. Det bastubruna trätaken var det första vi vitmålade när vi flyttade in. Gud vilken energi vi hade det första året i huset! Vi hann hur mycket som helst och vi kunde hålla på till sent in på natten. Ofta var det just det vi gjorde. Sen så kom barnen och då fann vår energi andra vägar. Idag orkar man ibland inte ens lyfta fjärrkontrollen utan ligger som en halvdö zombie i TV-soffan. Sådär halvkul. Men nu med en extra kvällstimma, solljus och en förhoppning om vår så är det dags att packa sig upp ur soffan! Jag säger till mig själv som jag säger till barnen: Upp och hoppa din gamla potta!

Kul och lite annorlunda fondvägg, egenhändigt målad och anpassad till just det väggutrymmet. En god idé att låna kanske?

Bild: StyleRoom

Barnens myshörna

barnkulPosted by gronarum.com 30 Mar, 2009 21:52:36

I en halvtråkig hörna på tomten så byggde vi oss istället en finfin hörna. R gjorde allt förarbete och jag lade plattor samt satte häck. Här sitter barnen och käkar kräm och mjölk under en varm vårdag. Vi får väl se om de vill sitta där i år igen...man kan ju alltid hoppas! Min plan är annars att Matildas trähästar (som jag skall bygga i vår) kan ha detta lilla utrymme som stall. Guuud vad jag är kvicktänkt!

Bild: Privat

Min mamma är en fröken

barnkulPosted by gronarum.com 30 Mar, 2009 19:13:28

På något sätt så är jag trots whiteboard och smartboard inträdet i mitt yrkesliv fortfarande väldigt förtjust i svarta tavlor. I allafall om jag slipper skriva på dem! Kanske, kanske skall jag återinföra en svart tavla hemma och måla en vägg med griffeltavlefärg.

Bild: Sundance Catalog

Next »