Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Flås flås...

tapeterPosted by gronarum.com 02 Feb, 2011 21:23:52

Jamen herregud. Jag blir helt GALEN! Var skall jag ha alla dessa raringar? VAR?

Vilken jävla tur att det är jag som är stylist (tapetserare) hemma hos oss!!!

Oj oj oj. Han har ingen chans.

Inspirationsbilder från favvobloggen "Fixa och dona", Hemnet (Umeå!) stylat med tapeter och tyger från Marimekko. Tapeterna hittar du in Midbecs kollektion "Marimekko".

Waldemar..ett namn jag gillar

tapeterPosted by gronarum.com 16 Nov, 2009 18:18:42

Well, jag har skum smak gällande tapeter. Därför är det inte konstigt att jag plötsligt fastnar för Sandbergs nya tapet "Waldemar". Gillar namnet också, by the way. Men eklöv, talgoxar och en vacker grön nyans är svårslaget. Tycker jag. Och vill man titta på hur man julskyltar på anrika Libertys i London med denna tapet (!) då klickar man här. Rätt läckert, eller hur? (Bilder: Sandbergs)

Det blir den här. Punkt slut.

tapeterPosted by gronarum.com 24 May, 2009 18:31:04

Efter larvigt mycket vånda (från min sida alltså.. R är lyckligt ovetande) så har jag bestämt mig. Intrades "Uni Royale" it is. Gör nog som vanligt...alltså:

1. Beställer tapeter, betalar med det egna kontokortet. Viktigt, viktigt. Många män har ingen aning om vad tapeter, förutom de i Coops eller Bauhaus sortiment kostar. Och de är sällan min kopp te. Väldigt sällan.
2. Påbörjar tapetsering samt ommålning så snabbt att R inte fattar vad som händer.
3. Gör klart hela skiten själv och piffar lite extra (Nya lampor, nya kuddar, några fina foton osv osv.) R blir i vanlig ordning grymt imponerad och säger varför gjorde vi inte det här förut? Jag kan sätta 1000 spänn på att han säger VI. Men det är klart, det är kul att han känner sig delaktig!

Så, vad tror ni? Blir det fint?

Bild: Fixa & dona.

Sovrumstapet

tapeterPosted by gronarum.com 06 May, 2009 21:46:44


Jag kan inte välja..tralalalala...dagens I-lands problem. Den här tapeten skall det bli! Den passar huset, mig, R, taket, vår stil, bilen-ja,allt. Kul i jul. Men vilken j-a färg skall vi ha då? Lutar åt den gröna men den beiga OCH bruna VAR väldigt fin på kortet. (bild: Sandbergs tapeter)

Nu önskar jag att jag kunde säga att jag skall träna lite, se favoritprogrammet på TV (som jag såklart har kommit ihåg och spela in) eller bara läsa ett nytt magasin.

Men icke.

Jag skall sitta på min häck framför datorn och skriva skolans kvalitetsrapport. Och det valde jag i en avlägsen tid att göra- helt frivilligt. Makalöst.

Vissa brukar säga att de (eller andra)har hål i huvudet. Men jag- jag läcker som ett såll. Som ett durkslag från 50-talet.

Dripp. Dropp.

Sovrummet?!

tapeterPosted by gronarum.com 12 Mar, 2009 09:32:26

Man kan väl få fundera på lite olika stilar iallafall, eller? Men som den fegis jag är så funderar jag just nu mest på den klassika rutan av blad från Sandberg (Wilma 503-18) men jag tycker att trädtapeterna ÄR snygga. Synd bara att alla jag känner tycker likadant och redan har hunnit före..smiley Snart ser alla inredningsintresserades hem likadana ut. Jag och många av mina vänner har väldigt lika stil vilket är både mysigt och kul för det mesta. Men jag kan, som den obstinata kvinna jag nu är, ibland vilja slå bakut och göra liiite annorlunda än alla andra. Kanske därför som jag har valt att måla egna målningar på mina barns väggar?

Våra tapeter hemma!

tapeterPosted by gronarum.com 12 Mar, 2009 09:25:39
Nedan ser ni ett axplock av våra tapeter hemma. Än så länge letar vi fortfarande efter en ny fin till sovrummet. Vill inte ha fler fondväggar nu utan tapetserar hellre ett helt rum. Det blir mer helgjutet på något vis. Lite mer enhetligt och kanske också lite, lite lugnare!? Den rosablommiga tapeten är från Sandberg (Sophie 506-14) och sitter som en fond i vårt vardagsrum. Den svarta tapeten kommer från min favoritleverantör Mimou (Kyoto WP 1007 black) och sitter mycket snart i vårt nyfixade TV-rum i källaren. Den vackra magnoliablommande tapeten på brun botten kommer från Borås tapeter.