Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

I love Hemnet!

inspirationPosted by gronarum.com 20 May, 2011 16:35:45

Det är helt underbart att i perioder surfa runt på Hemnet. Ibland blir det lite för mycket och ibland blir det inget alls. Just nu är det stiltje för vår del. Vi trivs bra hemma, trädgården prunkar och sakta men säkert betar vi av de där "tråkmåstena" som vi har dragit alltför länge på. Till och med på landet händer det grejer! Jag har planterat buskrosor (2 vita (sort?)och 2 st gula Rosa Rugosa Agnes rosor.) Slog till på en Septembersolros också. Kunde inte motstå! Vi får väl se om den tar sig...

I dagarna har bästa Tiina sitt superfina hus ute på nätet. Efter mycket vånda har de bestämt sig för att flytta vidare. Ett nytt svart trähus hägrar. Spännande!!! Tiina och jag har i princip identisk smak och gillar exakt samma prylar. Därför känns det extra roligt när jag ser hur fint deras ljuvliga hus ter sig på Hemnet. Till och med jag som är rätt Hemnethärdad är stolt! Hoppas att alla som är intresserade kommer på visningen och att någon med hjärtat på rätt ställe flyttar dit. Håller tummarna!!!

Nedan en sneakapeak från deras fina hus!

Och vill ni se mer. Titta HÄR!

Måste ha!

inspirationPosted by gronarum.com 02 May, 2011 10:49:18

Ibland drabbas vi i det kvinnliga släktet av en sådan där "måste ha" känsla. Den går sällan att stå emot och måste ligga djupt förankrad i vårt dna. Jag tror det, på fullaste allvar.

Den här FANTASTISKA pippin är snart hemma hos mig. Kostar 39 riksdaler på Indiska.

Bild ovan: Lånad från "En mammas dag, Helena." Bild nedan: Etsy

Favvogult!

inspirationPosted by gronarum.com 01 Apr, 2011 14:38:22

Hemma hos mig finns det inte mycket gult. Tänker mig dock ta in den färgen mer och mer i min inredning. Jag blir glad av gult helt enkelt. Tapeten nedan "Cow parsley" är en gammal favorit som gärna får återuppstå på en vägg hemma hos mig.

Hur är det annars då? Efter en klumpig kommentar från ett butiksbiträde som gjorde att jag knäckte ihop (hon tyckte att blusen jag höll i skulle passa så bra "med magen" - alltså så trodde hon att jag var gravid) har jag insett att något måste göras. Gärna pronto.

Så från och med idag är det träning, promenader och GI som gäller. Sockeravvänjning dessutom. En god vän hade gått ner 20 kg på 3 månader på det sättet. April, maj, juni-blir ju lagom till sommaren alltså!

Tralala, vilken jävla uppförsbacke bara.

Tusch

inspirationPosted by gronarum.com 18 Mar, 2011 10:08:54

En teckning i all sin enkelhet. Fin. Hittade den på Etsy.

Och som vanligt vill man ju göra en själv....

Go och glad helg!!!

/Helena

Nesbö- min inspiration!

inspirationPosted by gronarum.com 31 Jan, 2011 08:44:48

När man som jag har allvarliga författarambitioner är det bra att ha många olika inspirationskällor. En av dem är helt klart Jo Nesbö. Har ni inte läst något av honom förut - börja från början. Rekommenderas! Mina kära R fick den senaste boken i födelsedagspresent. En bok som för övrigt har fått grym kritik och där Nesbö har släppt Harry Hole till förmån för en annan, ny huvudperson. Med mycket humor, skall tilläggas. Gissa vem som kommer börja läsa den när han är på jobbet...? He he he.

Böckerna anges i den ordning de utkommit på norska.

  • Fladdermusmannen 1997
  • Kackerlackorna 1998
  • Rödhake 2000
  • Smärtans hus 2002
  • Djävulsstjärnan 2003
  • Frälsaren 2005
  • Snömannen 2007
  • Pansarhjärta 2009
  • Huvudjägare 2011


Motivera sig!

inspirationPosted by gronarum.com 27 Jan, 2011 09:03:42

Jag har den här bilden som en inre motivator. Ett av våra hotell ligger precis vid den här stranden. Inte så pjåkigt! Snart, snart, snart är vi där. Jag både längtar och bävar. Kommer jag att komma ihåg allt vi behöver? Gröt, våtservetter, blåbärssoppa, solskyddsfaktor, solhattar, badkläder, myggmedel.... Förmodligen oroar jag mig i förtid men ansvaret för barnen vilar tungt på mina (våra) axlar. Vi har tre barn men bara 2 armar var. Kommer tyvärr ihåg alltför väl de skildringar från Tsunamin där föräldrar vittnade om att de som hade tre barn tvingades släppa det ena när vattenmassorna kom forsande. När jag tänker på det vill jag bara dra täcket över huvudet och låsa in mig - och dem - på ett säkert ställe. Det är en mental uppförsbacke det där. Men jag knatar på och ser till att vara väl förberedd. Det är liksom allt man kan göra, eller hur?

Idag fyller R 38 år! Så det blir maffig chokladtårta och bullar ikväll. Tråksmootie till lunch med andra ord. Och några morötter. Jag kommer iallafall bli brun snabbt så många morötter som jag käkar. Brun med en lätt orange ton. He he.

Ha en bra dag alla därute!

Bild: Lonely planet.

Ps. Jag skulle ju inte blogga mer var det tänkt. Gick väl sådär...Men som straff så gör jag 50 situps och 50 armhävningar. Då är det ok va? smileyjag vill ha mer ljus i mitt hus!

inspirationPosted by gronarum.com 19 Jan, 2011 19:45:06

Jaaaa. Det var ju det här jag hade saknat i mitt liv och mitt hus! En gammal avlagd ljusslinga som med lite händigt vridande får bli ett statement i ljus. Fint!

Källa: AnnaLeenas HEM

Straffdrömmar

inspirationPosted by gronarum.com 05 Jan, 2011 16:07:42

När jag är sur på min man brukar jag drömma om att göra om hemma. Bränna alla surt sparade pengar så det riktigt svider i plånboken. Jobbigt skall det vara också. Helst en större utbyggnad med ny el och där allsköns hantverkare måste blandas in. Lång tid skall det ta också. Så det blir riktigt dyyyyrt.

Nu drömmer jag om att göra om vårt uterum till en större och finare hall med antika dubbeldörrar, värmegolv, fina fönster, många garderober och förvaring för familjens alla 4 barn. (maken inräknad).

Så det så.

(Jag kunde ju ha drömt om att strypa honom på ett högst raffinerat sätt men jag tycker mitt sätt är bättre. Mer konstruktivt på något sätt. ;-) )

Tänk...det känns redan bättre. Ha!

Bilder lånade från Qvesarum

Next »