Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Projektmänniska Del 569

mina projektPosted by gronarum.com 17 Aug, 2011 23:10:47

OK.

Det här vill jag göra i höst.

På allvar.

* skriva klart min bok.

* kanske byta jobb (?)

* fortsätta designa trädgårdar

* arbeta vidare i den egna trädgården hemma OCH på landet.

* gå en keramikkurs

* sy en massa kuddar, plädar, Agneskläder, gardiner ...osv...osv

* träffa alla fina vänner mycket oftare

* träna!!! (borde vara punkt 1)

* måla om badrummet, guldspegeln, kommoden och sätta upp nya lampor i badrummet

* tapetsera om i Matildas rum

* fiffa i Matildas rum.

* Ta upp ridningen igen?

* spara ut naglarna

* virka kul saker

* börja skriva på det nya spännande bokprojektet jag fnulat på i sommar

Jamen allvarligt. Det borde finnas tvångströjor bara efter det att man har passerat punkt 2..... Hjälp....liksom.

Landet!

mina projektPosted by gronarum.com 14 Jan, 2011 18:10:22

Det som inte ryms hemma eller som vi av olika anledningar inte har plats för - ALLT skall till landet. Landet. Landet. Landet. Lösningen på alla våra problem. Landet. Där ryms allt. Tror vi. Men så är det ju inte. Svärmors underbara blå tallrikar. Till landet. Gungstolen. Till landet. Gamla handdukar och lakan som inte längre är så kul- de skall alla till landet.

Någon slags sjuka är det. För vi kan inte kasta någonting. Vi försöker. Och ibland så säljer vi faktiskt saker. Senast rök amningströjorna till en höggravid donna från Västerhaninge. Hon fick mycket för pengarna.

Så- ger ni oss något så tackar vi JA. Och om det inte platsar hemma. Då vet ni var det hamnar. På landet!!

Bilder från hypade bloggen: Annaleenas HEM

Muffins

mina projektPosted by gronarum.com 30 Sep, 2010 12:34:12

JAG KAN INTE GÖRA MUFFINS. ÄN MINDRE CUPCAKES.

(Notera att även små barn kan baka muffins med gott resultat. Själva. Som små jävla viktigpettrar springer de säkert runt och gör det hur lätt som helst. Jag hatar barn som kan baka muffins. Jävla Einsteins, eller vad han nu heter. )

FUCK YOU MUFFINS, SÄGER JAG BARA.

(Och Sanna, om du jämför mina skapelser med den där nyöppnade cupcakesbageriet som du hade hittat på Kungsholmen, så kommer du att bli grymt besviken. Ojojoj. Jag är inte i närheten. Men mina är gjorda av kärlek! Och smeten var skitgod. Jag lovar.)

Bild: inte min egen Hahahahaha. Lånad från TV4, Leila bakar.

I LOVE IKEA!

mina projektPosted by gronarum.com 23 Aug, 2010 13:16:18

Sveriges STÖRSTA loppis på IKEAS parkering 4/9 kl. 9.00- 15.00.

När jag såg det utskicket på mailen så blev jag väldigt, väldigt glad. Tror nämligen jag skall göra fynd. Samt sälja allt skit (ok- jättebra saker)som vi har hemma. Herregud! Vem vill inte gå då?

Vi syns där!

Blogga lugnt

mina projektPosted by gronarum.com 30 Jun, 2010 23:31:52

Amen asså, jag orkar inte sitta i solen hela tiden. Min amningströtta hjärna blir liksom helt plingplong då. Kan liksom inte ta mig från punkt A till B utan att förvirra mig någonstans. Det är ett under att man hittar hem efter hundpromenaden. Har man tur kanske man hamnar i ett annat hus? Där smulor och grus inte trängs med alla damråttor och det är städat med Ajax överallt och den 3-barnsfamilj stora tvätthögen ligger i prydliga rena små högar.

Well, well...man kan ju få drömma lite.

Såg det här på nätet. Heather Baily Store. Syinspiration! Kärlek vid första ögonkastet. Såklart.

Så när det regner nästa gång...så vet ni vad jag gör! SYR!

Skit i shoppandet- Skänk pengar istället!

mina projektPosted by gronarum.com 14 Jan, 2010 19:27:00

Känns inte alls bra att skriva om materiella saker som inredning, mode och pyssel när det ligger vuxna och barn begravda i rasmassor på Haiti. Kanske har så många som 100.000 människor dött. Siffran är förfärande.

Snälla vänner. Vi bor i ett i-land. Vi har alla ekonomiska förutsättningar som finns att skänka minst en hundralapp var. Det kan vi alla undvara. Vad väntar vi på?

Här hittar du en bra & säker länk till Rädda Barnen!

Foto: Ricardo Arduengo / AP

Göra själv..?

mina projektPosted by gronarum.com 12 Dec, 2009 13:30:07

Jag tror att det här kan bli vårens "göra själv" projekt! Tavlan hittade jag på Sköna Hems hemsida och är Lukas Göthmans textmålning. Finfin! Kanske att min text kan vara lite mer positiv än Göthmans, men idén att skriva på en stor tavla har egentligen funnits hos mig länge. Återkommer med resultatet!

Fastnat i vinkelvolten...

mina projektPosted by gronarum.com 01 Nov, 2009 12:17:22

Jaha, så diskuterar vi landet igen. Hur och vad vi skall göra med den lilla stugan vi har. Hur vi skall få plats. Utbyggnad? En extra frigga? Vad det får kosta. Hur ofta vi är där. Lån. Årsomkostnader. Vad det kostar i dagsläget (under 5000 kr per år) och vad det kommer att kosta om vi bygger ut (en hel del till). Vad vi vill göra på somrarna och om vi kommer att känna oss bundna till landet "i onödan" när man kanske egentligen bara vill åka till Toscana.

Blir rätt less. För vi kan aldrig bestämma oss. Vi bara velar. Tröttsamt.

Har visat maken bilderna ovan. Jag får mycket inspiration från dem. Vilken tapet! Hög mysfaktor! Mer än så här behöver man ju inte, eller hur? Gillar den enkla och det långsmala huset. Tänker att vi kanske borde satsa i liten skala istället för att dra igång ett mastodontprojekt när 3:e barnet är på väg... Just nu lutar det åt att vi behåller det gamla huset men renoverar upp det med ett fint ordentligt utekök samt bygger till en "sovstuga" på ca 30 kvm (kanske med loft) med en härlig uteplats.

Efterlyser härmed bilder, tips och idéer på mindre stugor-gärna nyckelfärdiga. Eller bara fina inredningsreportage från små sommarstugor. Nu börjar idéerna sina..

Efter Tunisienresan känns det som dagens i-landsproblem. Men det tar mycket tid och kraft att diskutera och planera detta och nu behöver vi verkligen hjälp...

Next »