Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

På bikinifronten intet nytt.

Före-efterPosted by gronarum.com 26 Jan, 2011 16:49:41

Det här inlägget hamnade under kategorin Före - efter. Ni kan ju gissa varför. Mitt nya liv som tränande människa går idag in i fas 2. Hittills tränar jag 3 dagar i veckan på Friskis och går minst 5 (!) långpromenader i veckan. Har dessutom köpt sån där trist pulversmootie som tydligen skall göra mig smal och vacker. Fan trot.

Nu måste jag intensifiera upplägget. Det är mindre än 3 veckor kvar tills vi åker och jag vill gärna hinna tappa lite mer i vikt. Kommer fortsätta träna och äta sunt och bara ersätta en del måltider med smooties. En god vän vars man körde med smooties i 8 veckor tappade 12 kg. Inte illa. Men jag kan inte leva på pulverdiet enbart. Det är bara för trist och sååå desperat är jag inte. Målet är att kunna springa Vårruset utan att stanna en enda gång, helst med bra flyt. Samt att kunna slippa vassen i Thailand. Har de ens vass? Får väl stå bakom en palm annars?

Fick råpanik iförrgår och surfade runt överallt efter bikinis. Hittade till slut det jag ville ha på ELLOS. Hör och häpna. Idag kom paketet till posten. Rekordsnabbt! Hade beställt lite strandklänningar och bikinis samt en tankini. Värsta chansningen förstås men jag är grymt nöjd. Bikiniöverdelen ovan är så himla fin på. Iallafall på mig. Vilken passform! Trosan till har en söt volangkant upptill som även den satt som gjutet. KUL!!!

Tänker INTE väga mig förrän på min födelsedag har jag bestämt. Min vikt då skall bli min egen present till mig själv. På allvar. Så jag är allvarlig, det är nu eller aldrig.

Beach 2011 - here I come!

Helena i bikini

Före-efterPosted by gronarum.com 06 May, 2009 13:04:12

Nämen titta! En bikinibild av mig! Say no more...

Prioriteringar- snart 3 siffror på vågen

Före-efterPosted by gronarum.com 05 May, 2009 13:40:27
Mina prioriteringar i livet upphör aldrig att förvåna mig. Det är som om de lever ett helt annat liv än andra saker jag tänker på eller vill. Samtidigt kan jag fastna i sånt som intressera mig och på riktigt sen vägra att göra det där som jag kanske anser att jag måste. Jag prioriterar bort det. Jag vill gå in i min hjärna och ändra något. skaka om eller röra runt. Göra en jävligt nyttig "Lobotomi-smoothie" av alla dumma prioriteringar. Jag som är lärare borde ha detta som mitt första projekt gentemot mina elever- att lära dem för livet att prioritera rätt! Halleluja!

Andra kvinnor prioriterar att träna, gå på hudvårdsalong och ta hand om sitt hår och sina naglar. Man tränar och tar hand om sin kropp som om det vore den mest naturliga saken i världen. Man joggar. 3 gånger i veckan. Man gympar minst två gånger i veckan. Man äter nyttigt. Fy fan.

Och vad gör jag?

Jo, jag jobbar, bloggar, mailar, målar, fixar hemma, rider ibland. läser en del MEN prioriterar INTE mig själv i den utsträckningen som jag borde. Min tid räcker inte till. Men hur blev det så här?

Egentligen vet jag. Funderar på allvar att prova den där bantningsmedicinen på Apoteket som nu blivit receptfri. Man skall visst få rännskita på köpet? Men då prioriterar man iallafall sig själv- där på toa. Alltid något...?

Säger som ungarna därhemma. Fett trist.

Ps. Matilda säger nu hela tiden att hon vill ha en bebis. Med len röst säger jag att hon ju har hela vagnen full med dockbebisar. Då skriker hon med sin 4-åriga Hitlerröst att"jag kan inte fixa en riktig bebis- du, mamma vet ju hur man gör! Gör det!"" Och då tänker jag att ja jag både vet, gör, gillar att göra och tänker inte göra fler bebisar. Men i nästa tanke så kommer bilden av mina mammakläder och DÅ vaknar jag till. Om jag prioriterar att bli gravid så kan jag använda mammakläder. Då spelar det ingen roll om vågen snart visar 3 siffrigt. Gud va jag är smart! Då behöver jag inte jogga den här veckan heller. Vi skaffar ett barn till. Då kan jag gå i tält i minst 3 år (till). Ds.

Förstår ni nu hur min hjärna prioriterar?

Före och efter..

Före-efterPosted by gronarum.com 23 Apr, 2009 09:30:16

Ibland så förstår man sig inte på sin partner. Har det hänt er någon gång? Jag blir lika konfunderad varje gång som jag hittar bilder av stökigt kaos i vår kamera. Bilder som aldrig raderas eller skäms för. Märkligt. När jag sedan frågar förövaren av detta ohyggliga brott så är alltid svaret att det görs i försäkringssyfte. För om tjuven skulle vara framme så...tja, vaddå? Blir han livrädd och springer långt bort därifrån? Känner han ett behov av att städa? Omvänder vi honom till andra banor, mer samhällsnyttiga? Man kan ju undra... Sen tänker jag lite skadeglatt hur försäkringsbolaget kommer att reagera. Kanske sänker de vår premie när dessa bilder skickas in? Dessutom har han börjat ta kort på alltfler defekter i vårt hus. När jag sedan med ett skrik upptäcker bilder av trasiga tapetskarvar, sneda lister, svartprickiga fönster så förstår han ingenting. Mitt estetiska sinne får en chock varje gång detta händer och jag tror att han njuter i hemlighet.

I detta fall så hittade jag hursomhelst en uppgraderad version av kaoset i vårt arbetsrum. Det blir därför dagens före-efter bild. En klar förbättring tycker jag! Och vi har fått ett rum till som faktiskt är vitt. Även om kortsidan fick en brunmönstrad magnoliaptapet från Borås Tapeter. Jag tror att det danskslitna vitmonstret har fått även mig i sitt grepp. Hua.