Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Harmoniska barn

barnPosted by gronarum.com 11 Jun, 2011 23:11:20

Jag njuter i massor. Barnen är så harmoniska just nu. De nynnar och leker stillsamma lekar, hoppar studsmatta och ger varann spontankramar. Klok som jag är vet jag att 3:e världskriget KAN bryta ut imorgon, så jag njuuuter så mycket jag bara kan och hoppas att det där andra får vänta.

Och själv då? Jo, men om jag får gräva och hacka i trädgården så är jag nöjd. Det räcker för mig.

Imorgon har jag släkt kalas för på måndag fyller jag 37 år! Hurra för mig!!! Bilden nedan är en radio från Claes Ohlsson, typ 300 pix. Lite retro cool. Tänkte ha den på landet. Håller tummarna att syrran lyssnat på önskemålen....

Big No no

barnPosted by gronarum.com 02 Jun, 2011 19:50:37

Att man aldrig lär sig.

Följande utspelar sig hemma hos mig, en helt vanlig dag:

Åker till Ica Maxi för att helghandla. Med Agnes. Som är både liiite hungrig och ganska trött.

Varför har jag denna death-wish? Jag förstår icke.

Efter två timmar gav jag upp. Då var jag helt genomsvettig, tom på gulligull med Lillan, äntligen färdighandlad. Ja, jag ville sååå gärna sätta ungen på rullbandet och sen bara dra. Någon annans rullband alltås. Liksom "Jamen titta vad DU fick i din kasse!" En bebis-surpris! Vad kul för dig! Hejdå!

När jag kommer hem har maken "lekt" lite i trädgården. Mosat sig lite perenner. Flyttat på sånt som han icke skall röra. Glad som fan dessutom. Rengjort altanen utan att täcka växterna utanför. Skilsmässovarning på sånt! Eller åtminstonde hästhuvud i sängen. Absolut.

Och när jag tittar mig i spegeln så ser jag att spetsresåren i bh´n har gått upp. Fram tittar en sådär härlig ammat 3 barn jättelänge bröstvårta ut. Och har förmodligen tittat ut under hela Ica Maxi besöket.

Kul.

Nu dricker jag öl av den tyvärr alltför svaga sorten och hoppas att morgondagen skall bära lite andra spännande saker i sitt sköte.

Jo, just det. Jag fick en lugn stund på eftermiddagen. Då hade lilla Agnes lagt en hel kartong tamponger i toalettstolen.

Trlalalalalalalalalalalala.

(Bild: Lånad direkt ifrån Weronica- en mammas dag.)

Dear Zachary

barnPosted by gronarum.com 09 Feb, 2011 08:58:56

Igår kväll på kanal 1 visades det en amerikansk dokumentärfilm som hette "Dear Zachary", från 2010.

Det var ett av de starkaste filmer jag någonsin har sett.

Så mycket kärlek, glädje, ondska och smärta.

Den visas i repris den 9/2 på SVT 1.

Vill ni läsa mer om filmen kan ni göra det här. Men så mycket kan jag säga, att man går därifrån som en annan människa efter att ha sett den här filmen. Och jag tror att det är en bra sak. Att bli berörd så på djupet att man faktiskt känner sig förändrad, omstöpt efteråt. Det tål att tänkas på.

Se den!

Vår förstfödda

barnPosted by gronarum.com 03 Feb, 2011 11:24:12

Idag är det din dag. Du sa att det var pirrigt i magen igår. Att det kändes spännande att bli lite lite äldre igen. Även jag tycker så. Det är spännande att se barnen växa upp och bli större. En stor glädje och en häftig utmaning.

Det är mycket som är nytt. Brallorna skall ha häng, kalsongerna skall ha rätt märke upptill, framtänderna är blanka och stora, träningarna är tuffare, skolan har plötsligt blivit tråkig, du kan engelska (svär) ord, kan bära Agnes, handla själv i hockyhallens cafeteria, räknar matte så pappa häpnar, bor i eget rum på eget våningsplan.

9 år idag.

Det skall vi fira med tacos och läsk, tårta och fanfarer. Ny dator skall han få också, lite ovan vid att paketen blir färre, ju dyrare de är. Jag såg nog imorse när du yrvaket öppnade paket att du fortfarande ville ha lego. Jag hoppas någon annan nappar. Stor vill fortfarande vara liten ibland. Det är så det ska vara.

På bilden är du i ditt esse. På landet, på utsiktsplatsen. Rätt häng, rätt tröja. coola moves.

Anton- du är bäst!!! HURRA för dig idag!

Sötis!

barnPosted by gronarum.com 02 Feb, 2011 10:43:09

Man kanske skulle sova på saken? Det brukar funka för Agnes. Varför inte för mig?

Boven i dramat

barnPosted by gronarum.com 29 Jan, 2011 12:00:19

Din lilla rackare. Det är tur att du är så söt, annars hade jag kanske blivit sur på riktigt. Nu får du ha ett stort tålamod eller lära dig gå till vagn och skötbord JÄVLIGT snabbt- för mig rygg pallar inte att lyfta din lilla sprattlande bebiskropp några längre stunder. Älskade Agnes. Mamma har ont och det är inte det minsta kul. Du kommer att få göra en snabb bekantskap med din far den närmsta tiden. Även på natten. Han har skägg men är rätt ok för övrigt.

Bild: Privat

Cupcakes

barnPosted by gronarum.com 27 Sep, 2010 20:46:55
Agnes skall döpas. Man börjar planera, tänka och skall snart sätta igång. Det blir ett litet dop den här gången. Kanske bara för att den närmaste släkten blir 27 personer...

Hursomhelst.

Börjar kolla på det här med cupcakes. Det ser ju trevligt ut. Gulligt. Med små blommor ock sånt krafs. Verkar inte så svårt heller.

Eller...? Tittar runt lite på nätet. Får svår prestationsångest.

Man spelar ju inte i samma liga som de här sugarpastebrudarna.

Shit. Man får ju skärpa till sig.

Min bakkonst är som att jämföra en dagisteckning med Mona Lisa.

Men å andra sidan gillar jag ju utmaningar.

Bilder bl.a från www.hellosugar.se


Årets första gäddor

barnPosted by gronarum.com 07 Jun, 2010 09:34:46

Så stora och läskiga, sa jag. Asahäftiga, sa sonen. Coola, sa dottern. Spöet gick nästan av, sa maken.

Sen fick de en till!

Ikväll ska de alltså lagas till. Hur då?

Man kan säga att fiskesäsongen började bra! Sonen ville aldrig åka hem...

Next »