Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Ack. Denna var menad för mig.

hemma hos migPosted by gronarum.com 17 Aug, 2011 23:12:39


Håll tummarna!

hemma hos migPosted by gronarum.com 16 Jun, 2011 14:24:52

Idag är det sista dagen att vinna en författarcoach hos lektören "Ann Ljungberg" på Orden runt. Man skall skrivas en baksidestext till sin bok och motivera vad man vill arbeta med. Får väl se om jag orkar/hinner det med två febriga tjejer här hemma. Ni får hålla TUMMARNA! Den här bloggen börjar så smått lida mot sitt slut.

Sista sommaren med gänget, liksom.

Det är inte många som läser och kommenterar och den tar lite för mycket tid att administrera för att det skall vara kul.

Hasta la vista!

Håll tummarna!

hemma hos migPosted by gronarum.com 16 Jun, 2011 14:24:48

Idag är det sista dagen att vinna en författarcoach hos lektören "Ann Ljungberg" på Orden runt. Man skall skrivas en baksidestext till sin bok och motivera vad man vill arbeta med. Får väl se om jag orkar/hinner det med två febriga tjejer här hemma. Ni får hålla TUMMARNA! Den här bloggen börjar så smått lida mot sitt slut.

Sista sommaren med gänget, liksom.

Det är inte många som läser och kommenterar och den tar lite för mycket tid att administrera för att det skall vara kul.

Hasta la vista!

Det suger som fan

hemma hos migPosted by gronarum.com 17 May, 2011 22:42:13

Ja, den här veckan eller rentav månaden har ägnats åt diverse möten och barnanknytna aktiviteter. Det är öppet hus på sonens skola, utvecklingssamtal, förskolans dag, avslutningssamtal på dagis, föräldramöten, fotbollsläger och...ja...fullt upp helt enkelt. Allt har gått rätt bra hittills.

Men det har skrikits en del också.

JAG har skrikit alltså. Proppskåpet gick efter sonens utvecklingssamtal där hans (bra och kloka) svenskalärare tog fram Antons senaste utvärdering av det Öppna hus vi varit på i veckan. Förutom alla felstavningar som jag vet att sonen egentligen kan, kladdiga grafittiliknande kludder, stora fula bokstäver målade över hela sidan så ser jag orden: DET SUGER SOM FAN.

Och jag kan säga er detta. Det suger som fan att se sin son skriva detta på ett dokument som läraren ifråga valt att spara enbart för att visa den annars så stolta modern hur sonens svenskapapper faktiskt kan se ut. Den ömma modern rös i hela kroppen. Ja, ända in i själen. Lärarsjälen, kan tilläggas.

Det suger som fan. Det suger så mycket att jag blev tvungen att ta två Ipren och gå och lägga mig efter min skriksession. Tydligen är man inte helt perfekt. Tydligen kom sonen åt mammas absolut värsta punkt. Något att jobba på alltså. Och mitt i allt får jag ju inte glömma att han räknas som en smart grabb, når alla mål utan att blinka, egentligen behöver fler utmaningar i plugget och oftast kan vara charmig som få. Men att skriva fult, slarvigt, fel och dessutom svära- där gick gränsen. Min gräns alltså.

Och mitt i alltihop så får vi ritningen på landet från arkitekten. Vi älskar hans förslag, ja kanske inte alla, men det både han och vi gillade mest. Och nu går jag och drömmer om växthus. Ni vet sådana där som står mot en vägg och som man kan ha lite lagom med grejer i. Kanske gör vi något eget av alla gamla fönster vi kommer att få över.

Och det suger inte. Inte det minsta!

Och bry er inte om att kommentera detta inlägg om ni tycker att jag är dum mot sonen eller reagerar fel. Jag skriver bara som det är. För så är det ju i livet. Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Och det blir ibland lite lättare för oss alla om man delade med sig av sina misstag och motgångar. Min svåraste utmaning här i livet är just föräldraskapet. Hur är det med er?

Septembersolros

hemma hos migPosted by gronarum.com 12 May, 2011 10:36:33

Jag fattar inte varför man håller på med solrosfrön och pillar när den här skönheten finns? Septembersolros "Lemon queen"- en perenn växt, stor blir den också. Cirka 200 cm hög , blommar i augusti-september. Rätt läcker om du frågar mig.

Tur att man trivs på Zetas!

Annars ser jag fram emot en resa till Åland med sonens fotbollslag. Jag kommer njuta som bara en utarbetad 3-barnsmor kan och sova en hel natt i egen säng utan bebisskrik. Vilken lyx!!!

Första arkitektmötet

hemma hos migPosted by gronarum.com 29 Apr, 2011 09:32:36

Väldigt intressant! Så kan jag sammanfatta vårt första möte med Rolf på Eppens arkitekter. Och FANTASTISKT roligt att få bolla idéer med någon som kan det här med utbyggnationer. Nu har han fått vårt förtroende att få fortsätta spåna idéer och sen så syns vi om 2 veckor för att få bättre styrfart på projektet. Då kommer han att presentera 2-3 handritade skisser med rumsindelning och vyer för att vi bättre skall förstå hur det kan göras men framförallt hur det kan se ut. Jag ryser bara jag tänker på det.

Idag kommer jag att nära min inre anglofil och tvinga mina barn att glo på tv från och med klockan 12. Det är då det händer! Prinsbröllop i England! HURRA!

Och i helgen skall jag snickra. Och fixa i trädgården! Ett hurra till! Det skall kantas rabatter och rama in rosor och planteras Salvia och täckas för brunnen och skolas om plantor och......och.....

Bild: Tankar från trädgårdsmästaren (ännu en underbar blogg)
Gillar den här bilden skarpt. Tror det beror på vinglaset. Och vaddå? Man kan väl lulla runt i trädgården med ett glas vin? Tror faktiskt att planteringarna blir bättre då.

Gröna fingrar...?

hemma hos migPosted by gronarum.com 27 Apr, 2011 12:06:40

helt plötsligt så händer det grejer inomhus. Pelargonen växer så det knakar. Fröodlingen ser helt fantastisk ut! Alla utplanterade småplantor trivs och solrosorna ser så där härligt knubbiga ut att man bara vet att de trivs och kommer se helt fantastiska ut i juli.

Dessutom har alla mina 3 orkideer inomhus börjat knoppas. Den i köket har 25 knoppar!!!! Allvarligt talat. Förr brukade jag kasta de orkideer som hade blommat över. Det var liksom ingen idé.

Ojoj...vad mina växter gillar att jag går hemma och pysslar om dem. Och oj oj va de inte skall förvänta sig det när jag börjar jobba igen.

Lite vemodigt lyssnar jag på Maggio och förundras över att jag alltid blir så berörd av trallvänlig svensk pop.

Hoppas ni alla får en skön vårdag!

(Nedan kan ni se en till som är som en liten rosenknopp. Finaste Matilda skall på kalas. En liten lila pärla!)

Grann(o)sämja...

hemma hos migPosted by gronarum.com 25 Apr, 2011 22:26:44

Ponera att du är intresserad av trädgårdsarbete. Ponera vidare att du ägnat de senaste veckorna åt att få det fint på tomten. Kratta, beskära, anlägga rabatter, rensa ogräs - det gamla vanliga. Fundera lite på att du bara lånar trädgårdstidningar på bibblan, lusläser trädgårdsdesignsböcker, förodlar en miljard nya spännande fröer.

Lägg sedan en minut av din tid att tänka på vad du skulle tänka om du var jag när du varje dag, månad efter månad ser grannens tomt slumma igen mer och mer. Byggmaterial, skräp, löv, ruttna äpplen, gamla stolar, diverse skit, en kasserad båt, plattor, döda träd- allt sparas. Ingenting kastas. Fundera vidare på vad du skulle göra om du såg granngubben i bar överkropp bygga ett mindre berg av sand och jord för att han prompt skall bygga ner sin gigantiska plastpool. Han skall alltså gräva ner den i gräsmattan. Plastpoolen.

Ni kan ju fundera vidare på hur jag tänkte när jag hörde av den andra snälla söta granntanten att hon sett en stor råtta komma från samma tomt.

En riktig feting.

Det är ju själva fan att huinden är så gammal. I yngre dar brukade han jaga råttor.

Vad 17 skall jag göra?

Bygga plank? Prata med dem -igen?

Jag börjar bli smått desperat. För de lyssnar inte. Och vi bor granna med huset som gud glömde.

Hjälp!!!!

Bild: Flisby

Next »