Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Trädgårdslycka

min trädgårdPosted by gronarum.com 30 Jun, 2011 17:10:38


Vi åkte en eftermiddag till landet. Jag hade en klump i halsen halva vägen dit för jag visst att det hade varit torrt och att jag kanske borde ha åkt dit och vattnat mina nyplanteringar. Men det var total lycka när vi väl kom fram! Allt hade klarat sig jättebra och Salviorna blommade snällt. Jag blev så himla glad!

Så då vågade jag plantera 10 stycken till. Det gick av bara farten. Vilken sort? Caradonna såklart. Men i helgen är det vi som åker dit igen och vattnar. För man får ju inte chansa så där igen.

Återkommer snart med fina bilder!

(Bild: Lånad från "Helena - en mammas dag")

Salvia

min trädgårdPosted by gronarum.com 25 Jun, 2011 22:23:21

Jag snöar lätt in på olika typer av växter. Är det inte alunrot så är det rosor eller olika sorters träd. I den egna trädgården provar jag, förkastar, gör om..... och är aldrig riktigt nöjd. Eller jo, det är jag väl. Men på våren när jag satsar järnet så är det så himla mycket som hinner ändra sig. Allt växer ju så förbenat!

På landet har jag däremot lyckats bättre. Där tänker jag mer i stora sjok. Köper fler växter av samma sort och framförallt - det bästa tricket av dem alla - jag köper flera sorter inom samma familj. Har mest satsat på Salvia och har som bekant planterat både en lila och en rosa sort (5 stycken av varje i en gemensamm grupp) men det jag egentligen längtade mest efter, var slut på Zetas. SLUT! På Zetas. Det är ju skandal!

Nästa gång jag åker dit blir det för att inhandla 10 st av den här skönheten. Det kan ju bara inte bli fel?

Salvia- Caradonna. Ack. Ack. Man blir ju alldeles flåsig.

Ny entré på landet!

min trädgårdPosted by gronarum.com 18 Jun, 2011 22:06:40

Svårt att förklara vilken fantastisk skillnad det här gjorde, men en ny grind med fin hasp, en rensat parti, tre söta uppstammade ekar (skall klippas in ännu mer) och en torrjordsplantering med bl.a lila och rosa salvia, nävor, taklök och vajande gräs gör mig helt salig av lycka. Nu återstår att se hur mycket ogräs markväven och sprängstenen hindrar (hoppas på allt) samt att hela skiten inte torkar bort. Återkommer med lite fler, mer uppvuxna och superblommande bilder, inom kort.

Utan snö...

min trädgårdPosted by gronarum.com 10 Jan, 2011 09:30:04

Kan livet se ut så här. Vad härligt! Vilken masseffekt! Jag tror nog att det skall bli mitt trädgårdssignum i år. Inte plottra. Mycket av en sort och satsa så plånboken spricker. Tulpaner, kirgislök, hyacinter, påskliljor - jag längtar!

Förresten. Är det NÅGON som läser min blogg nuförtiden? Tunnsått med kommentarer.... Trist.

Bild: Claus Dalby - mitt haveliv

Det var en gång en trädgårdsgång..

min trädgårdPosted by gronarum.com 28 Jun, 2010 11:15:05
Vi skall uppgradera plattorna hemma samt utöka vår trädgårdsgång. Fel. Vi vill det. Vi önskar det högt och innerligt. I alla fall jag. Jag har därför fått R's förtroende att ta kontakt med diverse plattsättare och begära in offerter.

Det har visat sig vara en sorglig historia. Och dyr. Jävligt dyr. Plattorna är billiga och allt material är relativt billigt. Grus kostar liksom inte så mycket.

Senaste offerten låg på 80.000 kr. Vilket skämt!

Det är ju liksom därför man gör saker själv. Det blir nog så för oss också.

För istället för 80.000 kr till plattsättaren så kan ju hela familjen åka till Thailand i vinter för den summan.

Svårt val liksom...

Suck.

Tröstar mig med skön "landetbild" på ett coolt utekök. (Källa okänd.)


Längtan till våren..

min trädgårdPosted by gronarum.com 21 Jan, 2010 22:48:27

Är det bara jag som drömmer om varmare tider och längtar?

Hösten ÄR fin

min trädgårdPosted by gronarum.com 09 Nov, 2009 17:28:36

Hjärnan funkar inte som den brukar. Prioriteringarna blir konstiga, längtan till olika saker väldigt udda. Nyss tittade jag igenom Allers Trädgård som min mamma ordnat till som prenumeration åt mig. Julnumret alltså. Ser hyacinter, fina kransar, mossbelupna korgar och avancerade blomsterarrangemang. Ser Hasselfors Gardens nyheter. Börjar längta till våren. Vill ha vår nu!

Och jag som trodde att julen, påsken och skidskolan också stod på agendan? Tydligen inte...?

Bild: Hasselfors Garden

Flätmani, eller allt som är gratis är bra..?

min trädgårdPosted by gronarum.com 13 Aug, 2009 19:02:04

Lite snabb trädgårdsinspiration är aldrig fel.

På Aftonbladets hemsida hittar jag följande bild. Och då tänker jag såklart att jag skall sno lite mer pil från landet och fläta lite mer på tomten. Ack så fina pillådor. Och vilken hanterbar storlek. Vill ha! Synd bara att man måste göra dem själv...

Next »