Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Hemsidetips!

pysselPosted by gronarum.com 11 Jan, 2011 10:25:27

Det finns en hemsida som heter Familjen i Uttran (kan inte länka dit- bloggen trilskas idag) och där mamman i huset heter Ida och syr och skapar mycket fint. Bland annat våningsfat i porslin. Man kan säga att jag känner mig besläktad med henne. Och hennes skaparkraft. Jag får också mycket ideer därifrån. Nu stundar pyssel med udda porslin, tallriksborrning och lapptäckskuddar i sann Odd Bird anda. Lovely!

Bild: Creme de la creme

Helginspiration i färg!!

pysselPosted by gronarum.com 25 Nov, 2010 17:47:34

Jag brukar gå in på den här hemsidan för att få lite färgboost emellanåt. Den heter Design & Inredningsbloggen eller "Den färgglada bloggen" och lever verkligen upp till sitt rykte. Klicka här och kolla vetjja!

I helgen skall det pysslas och pyntas - inför julen förmodar ni då. Och visst, julen hägrar, något mina små inte en dag missar att påminna mig om. Men det finns ett liv efter julen också. Då julrött, skira vita toner osv osv inte riktigt laddar mina batterier.

På något sätt går jag inte igång på julfärger. Jag är mer för dessa turkosa och rosa toner just nu. Så vi får väl se vad som målas under helgen. Har köpt en begagnad Lära gå stol så nu snurrar Agnes runt i den medan jag funderar på hur min text i datorna skall arta sig. Har ni sett den här nya tidningen förresten? Den är som klippt och skuren för en sådan som mig. Mer djup och större drömmar var det väl?

Håhåjaja.

Vad är det man brukar säga..? Så många kokosbollar och så lite tid..? eller vad det något annat? Jo just det: Så många män och så lite tid.

Källa: Design och Inredningsbloggen.

Papper + ord = sant

pysselPosted by gronarum.com 07 Nov, 2010 19:58:08

Det enkla är oftast det vackra. Det här kan bli måndagens pyssel för mig och Matilda.

Idag gläder jag mig särskilt åt att en vän fick en fin liten Linn i veckan. Jag unnar dem så att ha en liten dotter i huset igen!

(Foto nedan:Fryd design)

Fixig

pysselPosted by gronarum.com 22 Sep, 2010 09:01:27

Ett av mina ständiga nyårslöften är att jag varje år skall lära mig ett nytt hantverk. I är har turen kommit till virkning. Jag har redan lånat 3 böcker på bibblan men de har bara blivit hyllvärmare. Jag är en sådan där som lär sig själv och jag tror jag måste ha någon bredvid mig som kan visa. Skall snarast hugga tag i en grannfru som jag vet är duktig på att virka. Projektet nedan är en dröm. Skulle vilja göra en till Matilda åtminstone.Vi får väl se... (Källa: okänd)
Väskan "Book bag" nedan är ifrån en av mina favoriter, Heather Bailey. Hon gör jättefina saker och hennes tyger är fantastiska. Tänker sätta mig vid symasskinen idag och skapa lite. Tyvärr har jag inte det fantastiska rostyget.

Rosa + Lime =kärlek.

Tänk om man bara kunde sitta hemma och sy & skriva hela dagarna. Vilken glädje!Mani!

pysselPosted by gronarum.com 07 Mar, 2010 20:30:06

OK, jag erkänner. Jag har en tendens att bli lite lätt manisk ibland. Speciellt när det gäller att sy, måla, brodera eller pyssla i största allmänhet. Hemma brukar vi kalla det "Martin Timell sjukan". När jag då hittar ett bra tips på en lättsydd sommarklänning, syrrans lilla tjej fyller år och ja- symaskinen bara står där och skriker: Kom och ta mig! (det är f.ö den enda som skriker det just nu...) så har jag svårt att motstå det!

Tygerna ni ser på bilderna är en blandad kompott av gammalt, ärvt, nytt och bytt. Fjärilstyget och det prickiga banden kommer från Tyggrottan i Haninge. Det övre tyget i linnet kommer från Panduro. Till en klänning för en 5-årig liten tjej går det åt 60 cm tyg på 120 cm bredd. Det enda man egentligen behöver investera i är en elastisk resårtråd. Knepet är att med milda händer spola resårtråden på underspolen i maskinen. Sen syr du bara raksöm för att få till smocken. Jag sydde med ca 2 cm mellanrum mellan trådarna men man kan sy tätare också. På 2 timmar sydde jag 2 klänningar. Mani-javisst!

En bättre beskrivning samt video hittar du HÄR. Martha Stewart såklart! Jag sket i att läsa beskrivningen, tyckte att videon var mycket mer informativ-hands on, liksom.

Tänker sy minst 5 klänningar till. Det finns alldeles för mycket söta flicktyger att frossa i för att låta bli. Dessutom kanske det här blir vår sista flicka? Vem vet? Gäller att passa på medan hon älskar mammas hemsydda saker.

Hoppas ni alla får en trevlig vecka! (Bild: Martha Stewarts hemsida och privata.)

Bondblus

pysselPosted by gronarum.com 05 Mar, 2010 09:47:53

Sydde för någon månad sen av ett tyg som legat i minst 10 år i garderoben. Slinkigt material, tungt fint fall och ett coolt retromönster. Men jag visste inte vad jag skulle göra av det!? Och det bästa är att jag har ett likadant i lila kvar...som är ännu finare.

När lusten sedan föll på så blev det ett superenkelt mönster som du kan hitta HÄR och det var skrattretande lätt. Det går inte att misslyckas med det här syprojektet! Jag klippte till ett mönster av tidningspapper och höftade sedan till gällande dotterns mått. Hon fick agera provdocka allteftersom vilket såklart underlättade. Satte på en liten bollfrans (Panduro) som jag råkade ha i en matchande grön färg.

Både jag och dottern blev jättenöjda! Nu återstår bara att prova att göra en till mig själv också. Kanske i lila?

Dagens syprojekt tänker jag inte visa på bloggen idag eftersom det skall bli en present som skall ges bort imorgon. Återkommer med bilder och mönster!

Ha en skön helg alla!

Gladpiller!

pysselPosted by gronarum.com 04 Mar, 2010 12:00:46

Under mitt sportlov så har jag sytt en hel del. Kommer visa allteftersom vad jag har skapat och gjort. Första punkten på listan var att piffa upp hallen. Vi har en olivfärgad hall med en ny hallsoffa från Mio i linnetyg. På något sätt blev hela alltet alldeles för blaskigt i min smak. Ville ha en långsmal, pigg kudde som gjorde mig glad varje gång jag klev in i hallen. Passade därför på att sy mig en, även om jag hittat flera fina i butikerna. Tygerna är från Ohlssons (det vita), bandet samt ullblommorna från Panduro och det randiga tyget samt fransen från det lokala butiken "Tyggrottan" i Haninge. Sydde också 2 vanliga kuddar med frans att ha i våra rottingfåtöljer i köket. Har tyvärr inte riktigt fått kläm på det nya objektivet till kameran så bilderna samt de FANTASTISKA kuddarna kommer inte riktigt till sin rätt. Ännu. De är finare i verkligheten.

För övrigt så har jag städat (jag hatar vita golv!), brytit ihop på Ica Maxi (jag är inte superwoman trots allt...?), färgat ögonbrynen så att jag inte ser klok ut (tänk er att klippa ut en tjock remsa fuskpäls och sen klistra dem i pannan alt. Robert Pattisons ögonbryn...) och försökt aktivera pigga barn med friluftsliv (jag är helt slut!).

Ja, just det. Och sen så vände sig bebben rätt till slut. Så nu är huvudet neråt. Och den verkar jävligt förbannad för det. Jag blir helt tårögd av sparkarna. Har inte varit med om maken. Men det är klart...jag skulle också hellre sitta med huvuder uppåt än neråt när jag tänker efter. Helt klart.

Passar också på att slå ett slag för ett nystartat företag vid namn Little Studio som gör underbara och prisvärda posters för både stora och små. Tror min syrra skulle gilla de här...

Over and out. (Nu är det 32 dagar kvar till beräknad förlossning)

En liten sommarklänning...?

pysselPosted by gronarum.com 23 Feb, 2010 13:35:14

Tänkte att jag kanske skulle sy lite gulliga sommarklänningar till dotra mi. Tyger har jag ju gott om. Hittade det här gratismönstret på nätet. Bara att ladda hem och börja sy. Mönstret hittar du HÄR! Hojta till om du vill hänga på! Syjunta är kul!

(Bild: burdastyle.com)

Next »