Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Husmoderlig..?

hemma hos migPosted by gronarum.com 04 Jul, 2009 22:49:48

Varje år pratar vi om att vi skall göra det, men vi GÖR det ju aldrig. Då pratar jag ju om självplock. Av jordgubbar. I år hängde vi på låset till Sturehovs självplock och blev inte illamående förrän efter en timmes konstant ätande (barnen & vi) och plockande (vi vuxna). Vi fick ihop 9 kg! Och då kan jag helt ärligt säga att det säkert låg lika många kilo i magen och skvalpade.

På kvällen gjorde vi sylt till vinterns bleka pannkakor. Mums! Det blev över 10 st stora burkar. Både lyxigt och nyttigt. För i vår sylt finns det inte lika mycket E-medel och socker som i köpesylten. Vi är såååå duktiga.

Gud, det är ju det jag har sagt hela tiden. Jag var bondmora i ett tidigare liv!

För er som inte vill göra vanlig tråksylt kan jag rekommendera följande recept. Hittade det, och den fina bilden, hos en av mina favvobloggare, Weronica, en mammas dag.

Choklad- och jordgubbsmarmelad

1 liter jordgubbar, 4 dl socker och 150 gr mörk choklad av god kvalitet.
* Snoppa jordgubbarna och dela dem på mitten, dela stora jordgubbar i fyra delar.
* Lägg jordgubbarna i en rostfri kastrull. Tillsätt sockret. Rör om. Koka upp och låt sjuda i 15- 20 minuter. Rör om då och då.
* Ta av kastrullen från värmen. Skumma av om det behövs.
* Hacka chokladen grovt och rör ned den i marmeladen.
* Häll upp i väl rengjorda burkar.

Snabbt, enkelt och jättegott!