Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Fransk film

inspirationPosted by gronarum.com 08 Jul, 2009 11:30:42

Maken och jag fick en ledig kväll tillsammans utan barn. Vilket vi tveklöst utnyttjade till fullo och gick på bio. Maken fick välja film. Han valde rätt otippat Séraphine, en fransk/belgisk film som handlar om en känd fransk konstnärs (kvinna)liv och öde. Filmen var långsam, eftertänksam och väldigt, väldigt fin. Vackra naturbilder och franska gatumiljöer och strålande skådespelare. Sa jag att den hade fått lovord från kritikerna? Filmen höll måttet helt enkelt. Men om man är sugen på action och är allergisk mot högstämda franska rätt pretentiösa filmer så skall man nog välja att se något annat.

Men vilka tavlor hon målade! WOW! Nedan kan ni se några exempel på hennes konst. Jag blev sugen på att måla. Nu skall jag åka och köpa målarduk! Hepp.