Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Fästingmagneter

hundarPosted by gronarum.com 21 Jul, 2009 19:31:05

10 orsaker till varför vi inte skall ha en hund till efter Rufus (som ju inte är död ännu.)

1. Det sätter sig fästingar på dem. I klasar. På sommaren plockar jag lätt 10- 15 fästingar per dag. I'm not overdriving. Då har vi ändå impregnerat hunden med båda halsband och Expot.
2. Fästingarna ramlar av, blodstinna som blåbär på våra golv. Jag ser dem. Ibland inte. Jag går på dem. Jag avlider nästan i äckeldöden.
3. Hundar rymmer. Grannarna kommer över med rymmaren. En del är glada över sällskapet. Andra inte. Vi bor närmast de som inte gillar det. Jag skäms.
4. Spontaniteten försvinner. Inte lätt att åka till Mauritius i 3 veckor om man inte har hundvakt. Ja, ja hunddagis/pensionat finns. Men det är inget alternativ för vår Altzimersdrabbade hund. Inte Mauritius för oss heller, för den delen.
5. En promenad tar lätt 40 minuter extra pga allt nosande. Hanhund, ja.
6. Alla skitiga golv. Jag orkar inte dammsuga 3 gånger per dag.
7. Alla skitiga textilier. Hallåååå- jag är inredningsintresserad!!!!!
8. Sonens fotbollsintresse hämmas av en studsande hund som dreglar på bollen och står i vägen i målet. Jag kan fan slå vad om att Ruffe var med i Italienska ligen i ett tidigare liv. Och eftersom sonen är lat som få så är det alltid jag som får lyfta på häcken och bära in eländet.
9. Hanhundars snoppar droppar. Snubbigt.
10. Snålblåst och vinterstorm. Inga problem för en hund. Men för mig. Jag vill sitta inne med en kopp varm choklad.

Sen såg jag den här.... och då kom ju allt i ett annat ljus.