Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Hata hemnet!!!

hemma hos migPosted by gronarum.com 16 May, 2010 10:26:38

Sonen har för tillfället lite ont om kompisar i klassen. Jag går in på Hemnet. Sonens fotbollslags föräldrar har dålig sammanhållning. Maken går in på Hemnet. Dotterns bästis föräldrar skall skilja sig och bo i tråklägenheter i närheten av oss men inte i villaområdet. Jag går in på Hemnet. Den andra bästisen är född året innan och börjar 6-års före M. Jag går in på Hemnet. Grannarna bredvid gör konstiga saker på sin tomt och bygger högar av avfall nära oss. Jag går in på Hemnet. Går hemma och noterar allt som måste (bör)göras men som man inte orkat med. Jag går in på Hemnet. Planerar landet tillsammans med maken. Maken går in på hemnet. Fortsätter planera landet. Jag går in på Hemnet. Ammar Agnes. Framför Hemnet.

Nu får jag för f-n lägga av. Det här är ju larvigt. Om bara True Blood kunde börja sända de nya avsnitten i Sverige redan nu så behövde jag inte Hemnet. Denna verklighetsflykt. De äckligt stylade husen med "stora sällskapsytor" och sjötomt. Kostar mer än vad jag vill satsa på ett hem. Husen är uppe i larviga summor nu. Min lärarlön räcker inte långt då. En lukrativ karriär väntar inte heller bakom knuten...

Vi bor bra. Charmigt hus med vinklar och vrår. Egenfixat. Gjort både bra och dåliga renoveringsarbeten. Fint lite sådär emellanåt. Lite skavt och med maskrosor både här och där, men vad 17. Som sonen sa härom dagen. "Visst lever vi ett bra liv, mamma?!".

Ja, Det gör vi. Absolut!!! Nu tar jag Hemnet timeout.

Veckans bästa kommentar står M för. Hon var i badrummet med maken när han precis skulle hoppa in i duschen. Konstaterar att han inte är skapt som henne. Säger att "Du har en pillesnopp. Jag har en pillesnippa!" Det tyckte jag var gulligt!