Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Skolbesök!

hemma hos migPosted by gronarum.com 22 May, 2010 21:21:20

I onsdags så hade jag laddat batterierna för att hälsa på mitt jobb. Sminkat mig. Fixat håret. Tagit av mig mjukisbyxorna. Både mentalt och rent fysiskt. Man blir ju lite disträ av att amma (jag blir glömsk och ibland anser de som står mig nära att jag nog inte har alla indianer i kanoten, om ni hajar)och jag kände att jag inte bara kunde drälla in på jobbet som värsta zoombien. Det var strålande sol och Agnes hade dagen till ära sina nya regnbågsmönstrade sommarkläder. De små tårna spretade glatt i sommarvärmen och jag tror att hon bedårade hela jobbet. Hon sov när hon skulle och låg snällt i famnen hos de kollegor som fick äran att bära.

Det var tudelat att träffa eleverna igen. Vissa saknar man mer än andra, kan jag ju säga lite diplomatiskt. Det är en konstig ålder, det där. Tonåren alltså. En del elever kan knappt se mig i ögonen av blygsel och vissa skiter fullständigt i mig medan andra nästan vill följa med hem som något slags adoptivbarn. Plumpa, ärliga, härliga och STORA kändes de. Men det kan ju bero på att jag umgås rätt mycket med en människa som bara är en månad gammal?

Tusen vackra blommor till er som gav oss de fina kläderna och den söta kaninen! Ingen nämnd och ingen glömd! Sötnosar! Bilder kommer inom kort här på bloggen. Men kläderna har redan börjat användas. Idag i solen hade Agnes det lilla lila linnet och de små trosorna som hörde till jeansklänningen. Bara så att ni vet...

Bild: privat