Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Snurrar i skallen

hemma hos migPosted by gronarum.com 03 Jun, 2010 12:04:31

Betygen är satta i samråd med vikarien. Jag har besökt Antons friidrottsdag i plugget och myst med honom där, bjudit hem Matildas dagisgrupp till lek på tomten och rensat kirskål på baksidan. Nu orkar jag inte mycket mer den här veckan. Jag är helt slut. Tur att det är torsdag. Det kunde ju ha varit måndag...

Vi gillar att läsa böcker i vår familj. De 4 läskunniga har samlat på sig en hel del under åren som gått. Vi gillar dessutom att ha böckerna framme. De skall synas att vi läser och många böcker är så bra att vi vill läsa om dem igen. Vi har investerat betydande summor i våra böcker. Därför skall de icke gömmas undan i en källare. De skall vara i vardagsrummet. Eller eventuellt på annan lokal ort.


Maken tycker att vi skall ha en stor bokhylla någonstans. Modell större än de vi redan har. Jag har varit tveksam, men ser fördelen med att ha ett riktigt bibliotek. Synd bara att jag är så inredningsintresserad. För maken alltså. För det går ju inte att "bara" köpa sig en bokhylla. Man måste titta på mattor, nya fåtöljer, ny väggfärg och ändra om bland tavlorna då också. Synd att han inte tänkte på det när han kläckte bokhylleprojektet. Kan väl säga att han ångrar sig lite. He he. Bilden nedan är från Voice som har stilrena snygga bokhyllor i vitt och ek. Vi har redan 2 st vitrinskåp i ek från dem. Kanske kompletterar med några till? Synd bara att de inte är gratis....

I helgen skall vi ut till landet. Projektet "bygg ut" som det för länge sedan har gått troll i dränerar mig på kraft och energi. Det är inte kul längre. Bara jobbigt. Bilden nedan (källa?) visar hur fint man kan få det med vit färg och lite loppisprylar. Det ger mig hopp. Jag gillar att måla vitt. Samt att shoppa loppis. Håll tummarna för att maken och jag inte stryper varann när vi återigen stegar runt på tomten och mäter.

Webbsidan från Äntligen hemma (bilden nedan) visar hur viktig belysning är i hemmet. Jag instämmer! Sen vi skaffade oss fler lampor hemma har allt blivit mycket trevligare. Punktbelysning är modets lilla svarta. Man måste bara ha det.