Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Salvia

min trädgårdPosted by gronarum.com 25 Jun, 2011 22:23:21

Jag snöar lätt in på olika typer av växter. Är det inte alunrot så är det rosor eller olika sorters träd. I den egna trädgården provar jag, förkastar, gör om..... och är aldrig riktigt nöjd. Eller jo, det är jag väl. Men på våren när jag satsar järnet så är det så himla mycket som hinner ändra sig. Allt växer ju så förbenat!

På landet har jag däremot lyckats bättre. Där tänker jag mer i stora sjok. Köper fler växter av samma sort och framförallt - det bästa tricket av dem alla - jag köper flera sorter inom samma familj. Har mest satsat på Salvia och har som bekant planterat både en lila och en rosa sort (5 stycken av varje i en gemensamm grupp) men det jag egentligen längtade mest efter, var slut på Zetas. SLUT! På Zetas. Det är ju skandal!

Nästa gång jag åker dit blir det för att inhandla 10 st av den här skönheten. Det kan ju bara inte bli fel?

Salvia- Caradonna. Ack. Ack. Man blir ju alldeles flåsig.