Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Göra / känna

LärarfilosoferingarPosted by gronarum.com 02 Feb, 2011 10:39:35

R frågade mig igår kväll vad jag tror att jag gör om 5 år. Eller så kanske han frågade hur mitt liv ser ut om 5 år, jag kommer inte riktigt ihåg.

Men rent yrkesmässigt är det en viktig fråga att ställa.

För egentligen har jag ingen jävla aning.

Han borde kanske ha frågat hur jag kommer att må om 5 år och vad jag tänker göra för att nå dit? (Om det förväntade svaret är att må bra alltså.)

Man borde kanske ha någon slags strategi inför framtiden? Om 5 år....

Då är Anton tonåring, Matilda snart 10, Agnes går sista året på dagis, Rufus stretar på (som världens äldsta Irländska terrier) och maken åker Vasaloppet....

Men jag då? Vad gör jag?

Trädgårdsmästare, egen företagare, skriver läromedel, bildlärare, författare, utbränd, pysselbloggare, PT, driver hästgård...?

Vore ju kul om min bana avvek från den förväntade.

Livet är kort.

Vore ju trist att missa allt roligt....smiley

Hur tänker NI därute kring er framtid? Va, va, va, va?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by H 03 Feb, 2011 11:08:15

C: Al Bundy fixade det. Varför inte du? Nämen allvarligt. En utmaning är aldrig fel men det gäller att planera smart. Själv känner jag inte för mer studielån till exempel. Hatar CSN!!!

AK: Ja, vuxenstudenter lockar alltid. Även för mig. Och bråka på! En avgiftsfri skola heter det ju. Då skall det väl vara det. Skolledningen är svag och har inga bra riktlinjer för sånt här. De borde de ha skaffat sig för länge sedan. Trist...

Posted by AK 02 Feb, 2011 21:53:56

Ja du, bra fråga! Och ganska klok att ställa sig... Svårt att svara på dock! Inte lärare som i dag känns det som i alla fall. Kanske SFI - om lärare överhuvudtaget...

För övrigt bråkar jag med dina chefer igen. Insamlingar och andra pengaaktiviteter. Jag blir galen!

Posted by Camilla 02 Feb, 2011 21:29:30

det där har jag också tänkt på. att man förmodligen borde ha en strategi, men det har jag inte...

men jag kan inte se mig som butikschef i en skobutik för resten av mitt yrkesverksamma liv, så mycket vet jag. kan man kalla det strategi kanske? :)