Helenas gröna rum

Helenas gröna rum

Om bloggen

Min plats i en alltmer förunderlig värld. Här hittar man inga strikta hem i vitt, vitt, vitt eller en massa onödigt dyra designprylar. Däremot så skriver jag om det som inspirerar och berör mig och om de känslor som jag eftersträvar i livet: ärlighet och lite jävlar anamma!

Vill man nå mig kan man maila mig! helena-g@glocalnet.net

Lärarlegitimation

LärarfilosoferingarPosted by gronarum.com 05 May, 2011 09:38:38

Måste förbi jobbet i veckan. Det visade sig att jag måste uppvisa mitt examensbevis vilket ju inte är något problem eftersom jag alltid har det uppsatt på väggen. I dessa tider får man nästan skämmas när man säger att man är lärare. En utskälld yrkesgrupp. Men jag är stolt över mitt yrkesval och hoppas att kraven på oss ökar. Ja, ni läste rätt. KRAVEN. I mina ögon behöver det rensas ordentligt i lärarkåren. Och då är lärarlegitimationen ett steg i rätt riktning. Det enda jag undrar över är vad som händer med dem som INTE har en legitimation att uppvisa? I de flesta andra yrken hade man väl fått sparken eller fått sluta tills man har pluggat in det som saknas men icke i skolvärlden. Dessutom har jag säkert rentav sämre lön än många andra som inte har det jag har. Att lönesätta en lärare idag är rena skämtet. Man slåss om tior. Allvarligt talat alltså. Tiokronor. Kanske, om man har tur, om hundringar. Larvigt!

Nä, nu måste jag byta ämne annars blir jag riktigt sur.

Bollvivor. Vita. Primula Alba. 36 kr på Zetas.

Ahhhhhhh....................

Bild: Stocksundgarden.blogspot.com


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by H 11 May, 2011 11:14:47

Jajamen jag är på G! Tro inte annat!!!

Posted by AK 10 May, 2011 21:16:47

Hear, hear!

Oj, vad det skulle behövas rensas - både hos dig och mig... Och jag håller med - släng in en vårdperson utan utbildning, eller elektriker, eller...

Jag gillar när du går igång på skolan, för det betyder att du är på gång igen:)